Sunday, January 22, 2012

kiSah pEngaLAman DiET wAwa

Sejak dok japan, barulah hati ni terbuka untuk jaga kecantikan diri..
Sebab Japanese ni mmg pentingkan kecantikan and kesihatan.
That's why ramai Japanese ni awet muda dan panjang umur.

Masa mula2 datang Japan dulu (9 tahun yang lalu = 2003) badan saya ni memang agak berisi jugak..
Time kat Malaysia dulu langsung tak pernah pikir nak jaga badan, jaga makan, jaga kecantikan semua ni..
Maybe sebab time tu orang Malaysia pun tak terbuka mata lagi bab2 macam ni..
Or maybe org keliling saya pun sumer jenis tak kisah pasal benda2 macam ni..

Then bila datang Japan, waktu kat college barulah terbuka mata ni..
Mase tu dalam class saya sorang je foreigner..
Wpun cakap Jepun bertabur jer..diorang layan punyala baik..
Sampai sekarang pun contact2 lagi ngan kwn2 college dulu..
Diorang ni dah la comel2, sumernye kurus2, kulit pun licin, walaupun umur muda tapi pandai jaga kecantikan, siap berdiet macam2..

And banyak gak program kat tv yang siarkan rancangan bertopik kesihatan dan kecantikan.
Bg tips camne nak kurus, jd cantik etc.
Ade yg jual goods or supplement utk diet etc..
Saya ni pulak pantang tgk jualan langsung kt tv ni..
Kompem nak beli..
Walaupun kadang beli kejap je pakai dah bosan..last2 dok kt celah almari je..

Mula2 skali saya beli alat senaman yang dipanggil STEPPER..Pastu beberapa lagi mesin senaman dan kerusi urut ( bajet nak kecikkan bahagian bawah badan but tak nampak sangat kesannya)



After beberapa kali pakai alat ni, saya pun simpan kat stor sbb takde motivation pun nak bersenam. (Sebenarnya MALAS + hangat2 tahi ayam je)

Then, after a few years saya cari balik stepper ni and that time memang berazam nak diet habis2an sebab my brother nak kahwin...So sebagai adik pengantin kenala comeiy2 sket kan..
So ape yang saya buat...

1) Tak makan nasi n gantikan dengan roti or spagheti and kena makan dalam portion yang sikit..
KESANNYA--->Terpaksa bertahan lapar sebab perut susah nak terima perubahan mendadak.
2) Pasang pemanas dalam bilik + pakai baju senaman sauna + bersenam selama 30min ~ 1jam setiap malam sebelum tidur then mandi guna air panas. KESANNYA---> yess memang berpeluh abes n rasa diri sungguh sihat sebab bersenam tiap2 ari

3) Hanya makan 3 times per day..Means tak makan makanan ringan di antara waktu makan. KESANNYA--->Mula2 lapar tapi dah lama2 ok la..Lgpn memang x elok makan makanan ringan

4) Dalam 3 kali waktu makan, gantikan 1 waktu makan dengan biskut soya. KESANNYA--->Tak bertahan lama sebab saya bukannye suke sgt mkn biskut2 ni..



5) Kena makan malam sebelum pukul 7 pm. KESANNYA--->Waktu malam lapar tapi bertahan sebab nak kurus
So, after 6 bulan saya berjaya turunkan berat hingga 10kg. YEAY!!! congrats to me...

Tapi apa yang tak bessnye kurus dengan cara ini..

1) Even berat turun 10kg, selulit tak hilang..(Biasa org berbadan besar ni ada selulit sebab perjalanan darah tak lancar dan menyebabkan selulit pada kulit)

2) Bahagian hip n peha susah nak kecilkan..menyebabkan badan still berbentuk buah pear.
And kalau pakai baju yang x sesuai sering nampak gemuk jugak..

3) Time muda bole la nak bersenam sakan macam tu and tahan2 makan.. Kalau dah bz bekerja n dah beranak pinak + berumur, mana ade masa. dah la metabolisma badan semakin menurun.. agak susah kot..

4) Bila dikira2 balik bape banyak yang dah diabeskan untuk kurus...hmmm byk jugak dari segi masa dan $ Malah lebih mahal jika dibandingkan dengan HANYA MEMAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL..
KENAPA saya cakap camtu??

Yelah..

1) Korset pb ni kan SUPERBRAND..Means, diiktiraf berkualiti tinggi

2) LIFETIME WARRANTY = kalau terkoyak ke, cangkuk tercabut ke, bole anta diperbaiki FOC..(Bole bg kt agent yang kita beli tu and that person akan uruskan segalanya)

3) Hanya pakai atleast 8 jam sehari..tak perlu berlapar + tak payah bersusah payah bersenam..

4) Boleh hilangkan parut dan selulit dengan kuasa far infrared rays yang terdapat dalam benang2 korset ini.

5) Boleh kuruskan badan secara sihat dan semulajadi.. Dan bahagian bawah pinggang yang susah nak turun pun boleh mengecil dalam masa 2 minggu sahaja.

6) Boleh rasai kesan dan perubahan dalam masa yang singkat..

7) Kalau dah berkahwin and pregnant, after deliver bole juga sewakut confinement..

8) Kesimpulannya boleh digunakan seumur hidup..kalau dah ade anak bole pas kt anak cucu cicit..

SO, TAK KE ANDA RASA YANG KORSET PREMIUM BEAUTIFUL NI SANGAT BERBALOI DI BELI.. Since bole guna untuk jangka masa yang panjang..
And jom tgk gambar saya before and after pakai korset ni...

after few weeks after pakai pb, bhgn pinggang ke bawah memang berubah sangat!!!

So kepada semua di luar sana yang nak kurus secara sihat,
or yang ade big event tak lama lagi and nak nampak gojes,
bakal pengantin, bakal ibu, mommies n sesiapa sahaja yang berminat untuk memilik dan ingin tahu lebih lanjut pasal produk ini jangan malu2 untuk pm saya di...

fb : Nur Hazwani Khusaini

email : flowerkissgurl@hotmail.com

skype : muchen_182

Now, ade promotion sempena CNY so, get your pb set now with special price + special present!!!!

7 comments:

  1. hi, salam kenal. hehe. terjumpa blog ni masa search psl niigata. I'm Syaima from niigata. awak duduk niigata jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...
      Dulu duk niigata..
      Dah grad n skrg keje kt gunma..
      Dok niigata kt mne?? Study ker??

      Delete
  2. ooo gunma.hehe.i see,duduk dkt2 gosen actually. husband keje sini.dulu dia nagaoka gidai.

    ReplyDelete
  3. ooo gosen...
    dah lame ker duk situ??
    kenal fariza tak??
    dia sama batch la ngan saya..

    ReplyDelete
  4. Kadang-kadang lower body tu memang susah plak nak kecikkan. Body portion jadi tak balance. Pompuna bule pakai pb, lelaki takde shortcut, kene exercise..hahaha

    ReplyDelete
  5. Nak berat badan turun kena kawal makan la takde option lain yang lebih sihat & selamat & natural.

    Boleh try baca kat Sado Street pasal cara nak makan untuk kurus.

    Ramai org sebenarnya makan terlebih tapi diorg fikir cara diorg makan tu normal.

    ReplyDelete
  6. I'm Sonja McDonell, lesbian, 23, Swiss Airlines Stewardess with 13 oversea towns, very tender & with much fantasies in emergency cases in my wonderful job. I've just read your long story. I spent 4 weeks in Indomesia, 1 in the Travel hotel in jajarta, 1 in the Antares hotelin medan & 2 weeks in Nias in a beach hotel. I was enchanted, how many girls winked & smiled at me. I discussed with many of them about our different cultures. When I mentioned, I'm lesbian, they smiled & they rolled their tongues around their lips. Can you imagine, what had then hapened? Can we discuss our desires & experiences?
    Regards
    Sonja in sonjamcdonell@yahoo.com

    ReplyDelete